Ansiktet ATM dårå

Tänkte bara visa hur najs min hud har blivit!

September:


Idag:



Är ju rätt nöjd liksom.

:G

La fêtê!

Tjingtjing där hemma i sverige!

Igâr var jag och Claire och âkte skridskor med nâgra av de andra svenskarna och fransmännen, jag överlevde faktiskt och hittade en kompis bland svenskarna. Hon heter Sara och är världens fan av Harry Potter och Sagan om Ringen, hon gillar dataspel och hatar Twilight - hon verkar alltsâ vara sjukt najs.

Senare pâ kvällen gick jag och Claire pâ en fest och det var nog en av dom roligaste och knepigaste sakerna jag nâgonsin gjort.
Vi blev upphämtade av tvâ, för mig, helt okända killar som tog med oss hem till dom för att dom skulle hämta lite grejer i sin lägenhet. Sen âkte vi vidare och jag har absolut ingen aning om vart fan vi var, men det tog iaf typ 40 minuter att âka dit. Stället vi var pâ var nâgon slags blandning av hemmafest och nattklubb, det var en källare med bar, discobelysning och massa soffor. Alla hade nâgot grönt pâ sig för vi firade St Patrick's Day, vi drack även grön öl.
Vi kom dit vid 10.30 och vid typ 12 kom det igâng pâ allvar, alla dansade bâde pâ golvet, borden, nâgra tunnor och en lâng bänk.
Under kvällen fick jag lära mig att svenska tjejer är rätt populära bland franska killar, att ingen kille nâgonsin lâter en ha ett tomt glas även om man säger nej (dom hällde helt enkelt bara över av sin egen öl i mitt glas), att det är helt jäkla livsfarligt att dansa tvâ stycken pâ en smal tunna (men ocksâ jäkligt roligt), att det är fruktansvärt svârt att förstâ fulla fransmän när det spelas öronbedövande musik, att Macarena-dansen dansas annorlunda här och sist men inte minst att jag aldrig mer tänker testa gnole, nâgon form av sjukt stark sprit frân alperna, det var verkligen fruktansvärt äckligt.

Men det var sjukt kul i alla fall, absolut den roligaste festen jag nâgonsin varit pâ! Dock sâ somnade jag i en soffa vid 03.30 ungefär och när jag vaknade till lite en stund senare satt en kille jag inte hade pratat eller dansat med alls pâ hela kvällen och stirrade pâ mig och klappade mitt hâr, jag somnade om och samma sak hände 3 gânger till (inte alls creepy, nejdâ).
Till slut vaknade jag till ordentligt igen och vi dansade till kvart i 7 pâ morgonen innan folk började försvinna eller däckade i sofforna.

Sâ min kväll och natt var sjukt najs men det var inte lika kul imorse, jag kunde inte hitta Claire och allt var sjukt rörigt. Killarna som skulle köra oss hem lâg och sov och folk började âka hem. Sâ jag kände mig sjukt övergiven och ensam och det blir ju inte bättre av att det är sjukt svârt att kommunicera med alla.
Efter nâgra timmar dök dock Claire upp och sa att vi skulle âka sâ fort nâgon Francis hade ätit eller nâgot sâ jag plockade ihop mina grejer och.. väntade.. i 2 timmar..

Och efter det blev det bara ännu mer krângel, Arthur och Boris som skulle köra hem oss kunde bara köra oss till Annecy, där en tjejs mamma skulle hämta oss och köra oss till Thônes varifrân vi skulle bli tvungna att lifta hem (dom har typ inte hört talas om bussar här).
Men sâ kunde inte tjejens mamma komma sâ vi stannade hos en annan tjej som heter Audrey, där ât vi lunch och duschade sen sa Claire att hennes mamma kunde hämta oss, sâ vi satte pâ en film och väntade i 3 timmar.

Sâ jaa, min dag har väl inte varit super med allt väntande och avsaknaden av en plan (jag gillar strukturerade dagar). Särskilt inte när man mâr lite halvkasst och är sjukt skabbig.


Men i alla fall, imorgon ska jag äntligen fâ träffa alla svenskarna igen, woho! Vi ska âka skidor i La Clusaz hela dagen. Ska bli skönt att komma bort frân failjen ett tag, det är lite jobbigt att bo med folk man inte känner.


Nu blev det här ett sjukligt lângt inlägg men jag behövde skriva av mig lite grann.

Tjingeling bloggen, vi hörs!

Hos Basker-grabbarna

Tjing bloggen!

Nu är jag i Frankrike hemma hos min korrespondent Claire. Jag har fâtt lâna hennes laptop men jag fattar typ ingenting eftersom alla tangenter sitter helt fel, tex. sâ är bindestreck och underline pâ 6an och 8an, dafuq?
Och sâ finns det ju sâklart inte â, ä, ö, men det är ändâ rätt lätt att lösa.

Âh wow! Nu lyssnar Claires syster pâ Gorillaz i rummet bredvid, inte helt fel :G

Igâr kväll tog Claire med mig pâ en slags talartävling där det var 10 personer (varav en var Claires kompis) som fick 5 minuter pâ sig att prata om vad dom ville.
I dom första 9 talen fattade jag i princip ingenting; fattade bara när en kille sa "beurre dûre" som betyder hârt smör - najs!
Men sen i det sista talet fattade jag faktiskt jätte mycket, det var en kille i min âlder som pratade om Le Bio vilket är ekologiska saker och närpoducerad mat och sânt. Han avslutade talet med att säga "Väljer ni att offra hälsan bara för att rädda era pengar?". Sjukt najs kille, hans tal var supermys och han kom tvâa i hela tävlingen.

När vi kom hem igen vid 22.00 däckade jqg i sängen direkt och sov sjukt gött 11 timmar i sträck, jag var nog rätt slutkörd efter allt flygande, bussâkande och hyrning av skidor och allt som hände igâr.
Det var lite kul efter att vi hade hyrt mina skidor igâr för dâ âkte vi till en affär för att handla mat, och det var 4 enorma hyllor bara för alkohol direkt när vi kom in. Lite skillnad mot hur vi har det i Sverige med systembolaget och sâ..
Sen sâ ska jag och Claire pâ en fest ikväll sâ hennes mamma köpte massa öl till oss, här i Frankrike spelar det tydligen ingen roll att Claire bara är 17. Men jaja, det hör väl till kulturen.


Om ett tag ska vi âka till Claires skola i Thônes (vi bor en bit utanför i Serraval) och där ska alla de franska korrespondenterna visa oss runt och göra nâgon presentationsgrej. Sen efter det ska vi âka skridskor (Yay, jag kommer dö) pâ ett ställe som heter La Clusaz.


Nu ska jag leta upp Claire och kolla om jag hinner gâ ut och ta lite kort pâ bergen här omkring innan vi mâste âka till skolan.

Hejdâ loikks!

Häng med bästis och nästan-plugg

Hallå igen!

Nu sitter jag återigen i ett bibliotek, men skolbiblioteket den här gången. Bästis-Mumma sitter vid datorn bredvid och pluggar/bloggar medans vi väntar på att bamba ska öppna.
Jag själv sitter mest och förundras över hur otroligt knepigt det känns att ha träningsvärk i handlederna, så jag har inte tid att plugga och sånt töntigt. Jag gör det ikväll istället, när jag har tillgång till anteckningarna jag behöver till mitt projektarbete.

Men nu, kära vänner, ska nog jag och Mumma leta upp Anna så att vi kan langa i oss lite mat.
Adjö!


Och som avslutning, en superhäftig ragecomic loikks!

Biblioteks-Fohl gör seriösa grejer.

Hellåw hellåw bloggen.

Just nu sitter en trött Fohl på biblioteket och använder studiedagen till precis det namnet antyder; studier. Jag sitter och skriver på mitt projektarbete då jag behöver lämna in delar av mitt första utkast av rapporten på onsdag.
Den "riktiga" deadlinen är egentligen onsdag om två veckor, men jag åker på studieresa till Frankrike hela nästa vecka så jag behöver få utkastet undanstökat innan det.

Fast det är jäkligt svårt att koncentrera sig, jag är dödstrött för att jag och El Pojkvän gick och la oss på tok för sent igår och så har jag glömt vissa viktiga anteckningar hemma, så arbetet har för tillfället stannat av lite.

Men jag inhandlade lite choklad förut som jag tänker trycka i mig utan hejd alldeles strax och efter det förväntar jag mig att studiehumöret ska vara på topp!


Jag har eggentligen tänkt blogga massor dom senaste veckorna för jag har tagit massa kort och gjort massa roliga grejer och sånt, men sen så ska man ju orka också. Och det har jag uppenbarligen inte gjort.
Men ni få läsare som faktiskt ens bryr er om att gå in på min blogg är ju rätt vana vid att uppdateringen håller en stadig nivå på ingenting alls, så ni har nog inte saknat mig :G


Små-sömnig och med oborstat hår - najs!


Handla uppdaterat och prisvärt mode hos ellos.se RSS 2.0